perjantaina, lokakuuta 25, 2013

Kotikasvohoito

Joskus tulee vaan sellanen fiilis, että tarvis jotain kivaa rentoutusta ja kasvohoitoa. Kokosin nopeesti joitaki juttuja miten vois toteuttaa kotona kasvohoidon itelleen. Tietysti jotkin kohdat voi korvata omilla tuotteilla, esim. puhdistuksen :) Yritin koota tähän sellasia raaka-aineita mitä mahdollisesti löytyis kotoa ja tää ois helppo toteuttaa!
 
9 Benefits Of Coconut Oil On Skin And Hair

Puhdistus

Ihon puhdistamiseen voi käyttää kasviöljyjä. Vaihtoehtoina voi olla esim. kookosöljy, oliiviöljy, tai manteliöljy. Öljyyn voi sekoittaa myös tipan tai pari eteeristä öljyä, jos haluaa siitä paremman tuoksuisen.

Hiero öljyä kasvoille pyörivin liikkein, kostuta sieni/vanulappu kuumalla vedellä ja pyyhi öljy pois. Toista tarvittaessa.

Kasvovesi
Sekoita veden sekaan hieman sitruunamehua, joka virkistää ja kirkastaa ihoa tai keitä vihreää teetä ja anna sen jäähtyä. Kostuta vanulappuun ja pyyhi koko kasvot. 
Untitled

Kuorinta

Kuorinnan voi tehdä esimerkiksi juoksevan hunajan ja sokerin avulla. Pyörittele seosta kasvoilla. Huuhdo lopuksi vedellä.

Höyrytys

Laita kattilaan vettä ja odota, että se alkaa kiehumaan. Laita kasvot höyryn päälle noin 10min ajaksi. Vaikket ihoa puhdistaisikaan, kannattaa kuitenkin höyryttää, koska se tuo kosteutta iholle.
Coconut Oil for Acne - Does it Work? - How to Use It?

Ihonpuhdistus

Jos käytössäsi on esim. komedorauta, tässä välissä voi puhdistaa ihoa. Täytyy kuitenkin muistaa raudan puhtaus ja sen käytön jälkeen puhdistaa ihon kohta, jota on rääkätty :D!

Naamio

Naamioita voi tehdä vaikka millaisia oman mielen mukaan, mutta yks esimerkki kosteutusta ja rauhoitusta kaipaavalle iholle on: luonnonjogurttia, hunajaa ja jotain kasviöljyä. Lisäksi sekaan voi myös laittaa esim. banaania tai kypsytettyjä kaurahiutaleita. Anna vaikuttaa n. 15-20min.

Väsyneen ihon naamioon voi luonnonjogurtin ja hunajan sekaan laittaa vähän sitruunamehua tai mansikkaa :)

Puhdistavan naamion voi tehdä esim. aspiriinista, jos sitä löytyy. 3-4 aspiriinitabletin päälle kantsii ensin roiskia vähä vettä, että ne hajoaa paremmin. Sekoita tabletit vaikka hunajaan :) Anna vaikuttaa 5-10min. Luonnollisesti tätä ei kannata tehdä, jos on allerginen aspiriinille taikka iho on tosi herkkä.

Baking Soda Mask | Acne Skin Site 
No ei muutaku kokeileen :) kuvat: we heart it

Ei kommentteja: