perjantaina, elokuuta 16, 2013

mun valmistujaismeikki

Multa pyydettiin tekemään jonkinlainen postaus mun valmistujaismeikistä. Kyseessä on tosi helppo meikki eikä vaadi älyttömiä meikkaustaitoja :) Tän meikin voi toki toteuttaa myös eri väreillä. Käytän tässä meikissä metallinhohtoista tummanruskeaa-, mustaa- ja metallinhohtoista vaaleaa sävyä. Tuon tummanruskean voi vaihtaa esim. tummaan violettiin, sammaleen vihreään tai vaikka kultaiseen :) 

Käytän kolmea eri sivellintä, jotka kannattaa jokaisen hankkia meikkipussiinsa - niillä saa jo paljon paremman silmämeikin aikaseksi! Pohjan teko löytyykin tuolta aiemmista postauksista. Valmistujaismeikissä käytin mulle yleistä kesäpohjaa eli BB-voide, peitettävät kohdat Joe Blascon meikkivoiteella ja puuteri + aurinkopuuteri.

Aluksi levitän luomivärin tällasella tavallisella aplikaattorilla. Kannattaa ostaa pitkävartinen tällanen niin pystyy vähän tarkemmin toimimaan. Niillä lyhyillä, jotka tulee luomivärien mukana, ei kyllä saa parasta mahdollista jälkeä :)

Tässä näkyy sitten kohta mihin asti levitän tuon tummanruskean. Eli koko liikkuvalle luomelle. Kun aukasee silmän, niin ei pidä näkyä ku muutama milli tuota väriä :) Tärkeintä pysyvyyden ja pigmentin kannalta on painella väri luomelle tasaisesti - ei vetämällä.
Seuraavaksi otan pienipäisen siveltimen, jolla on hyvä työstää todella tummia värejä ulkonurkkaan. Liian isolla siveltimellä ei tuu ku sotkua :)
Tuli vähän huonot kuvat tästä vaiheesta, mutta toivottavasti näätte. Levitän tuolla ohuella siveltimellä mustan luomivakoon ja siitä kulmakarvan "loppua" kohden. Kokoajan toimitaan kulmaluun alapuolella kunnes tehdään tuo kissamainen kulma. Ihan luomen ulkonurkkaan voi laittaa myös mustaa, jos ei tee niin vahvoja rajauksia, kun minä tässä meikissä. Mulla se ois ns. turhaa, koska siihen tulee rajaus päälle. 

Tärkeää! Jos silmän ulkonurkka on alaspäin vetävä, niin on tärkeää että nostaa tarpeeksi ajoissa tuon kissamaisen luomivärin. Sen ei tarvitse lähteä ihan silmän ulkonurkkasta, vaan vähän ylempää.
 
Seuraavaksi käyttöön otetaan isompi sivellin häivytykseen. Näissä on yleensä aika pehmeä karva ja sitä on helppo liikutella luomella. Yks tärkeimmistä siveltimistä, joka pitäisi kaikkien omistaa!
Otin vaaleaa helmiäistä siveltimeen ja lähdin häivyttelemään luomivärin ulkoreunat. Lisäsin myös kulmaluulle vaaleaa helmiäistä. Häivytys onnistuu aluksi yleensä paljon paremmin, jos häivyttää vaalealla sävyllä eikä pelkästään puhtaalla siveltimellä.
Sitten paksut kissamaiset rajaukset eyelinerilla, jotta tulee terävyyttä katseeseen eikä niinkään utuisuutta!
Sisäluomelle olen vetänyt valkoisen kajaalin, joka kannattaa myös kiinnittää valkoisella luomivärillä. Mustalla kajaalilla olen vetänyt alaripsien tyveen rajan, jonka häivyttelin mustalla luomivärillä. Ja tietysti ku toimitaan pienellä alueella ja halutaan tarkkaa jälkeä, pitää käyttää pientä sivellintä. 

Mulla on ripsienpidennykset, joten yläripsiin en ole laittanut minkäänlaista ripsiväriä. Jos ei oo pidennyksiä, niin suositelen laittamaan tekoripsiä  ainakin ulkonurkkiin! Alaripsiin harjasin ripsaria reilusti. Näissä kuvissa kulmissa ei ole kulmakynää, koska olen vasta värjännyt kulmat :)
Lopputulos ois sitten siinä! Vähän erinäkönen ku on hiukset kiinni :D

-Mirka

6 kommenttia:

Sofia / nouw.com/fashionsituation kirjoitti...

kiva postaus ja aivan ihana toi meikki!<3 sopii hyvin yhteen sun tummien hiusten kanssa :)!

fashionsituation.blogspot.com

Mirka kirjoitti...

Kiitos paljon sulle! :)

Anonyymi kirjoitti...

Vau! Oon monta kertaa lukenu monenmoisia meikkausohje-juttuja, mutta jotenki tuntuu, että ne kaikki toistaa sitä samaa. Mutta tää sun meikkiohjaus toi mulle paljon uutta mun meikkaamiseen, kiiiiiiiitooos!! :))

Mirka kirjoitti...

Anonyymi, kiitos paljon palautteesta :) Ehkä intoudun tekemään meikkipostauksia enemmänkin!

Anonyymi kirjoitti...

miten tuon häivyttämisen kanssa, ku oikeesti tuntuu ky koitan häivyttää mustaaki nii se leviää iha hirveen näköseksi

Mirka kirjoitti...

Moikka anonyymi!

Mun kännykässä on näköjään häikkää, kun olen tähän vastannut, mutta ei näköjään oo tullu ihan perille asti. Anteeksi :(

Tähän vois auttaa muutama jutska, joka tuli mieleen eli tumman häivyttämisessä ei kantsii käyttää liian isoa liikettä, vaan ihan sieltä reunoilta vaan häivyttää ja vähän kerrallaan. Älä siis lyö sivellintä keskelle mustaa ja ala siitä häivytteleen edes takaisin, vaan vähä sieltä reunoilta. Ota siveltimeen vielä jotain lähellä ihonsävyäsi olevaa luomiväriä mattana tai helmiäisenä niin onnistuu vielä paremmin. Lisäksi häivyttäessä ei saa painaa sivellintä liikaa, vaan kosketuksen pitää olla aika hento.. :)

Toivottavasti onnistut :) Sekin vaatii vain harjottelua ja kannattaa tummentaa pikkuhiljaa asteittain eikä ekana laittaa mustaksi luomea :) Voin tästä tehdä vielä postauksenkin, kunhan kerkeän :) Kiitos hyvästä ideasta!