tiistaina, helmikuuta 07, 2012

Poskipäät esiin!

Oon huomannut, että monelle silmämeikin lisäksi meikkaamisessa on epäselvää missä on aurinkopuuterin, poskipunan ja korostusvärin paikka poskella tai sitten niitä ei käytetä ollenkaan. Rohkasen kuitenkin teitä kaikkia nyt käyttämään niitä (tai edes poskipunaa!) ja etsimään oikeaa paikkaa, jos se ei oo vielä löytynyt - se tuo ns. terveen näköistä väriä kasvoille ja muotoilee kasvoja :) Ja mun ilmeille ei saa nauraa, ku keskityin ton siveltimen pitämiseen oikeassa paikassa :D 

1. Aurinkopuuteri tai varjostusväri laitetaan poskiluun alle. Kokeile sormella, missä on sun poskiluu. Kutakuinkin se menee korvanipukan kohalta suunpieltä kohti. Siinä pitäis tuntua vähän niinku kuoppaa :) (Katso kuva!) Ota väriä, kopsauta enimmät pois ja sipaise kevyesti sinne. Toista jos tarvii lisää. Väriä ei saa olla liikaa siveltimessä ja itse sipaisen korvasta suunpieltä kohti. Aurinkopuuteria tai varjostusväriä ei todellakaan tarvitse välttämättä päivämeikissä, eikä sitä varsinkaan saa olla liikaa ettei tuu rumat "lommoposket". Samalla voi sipaista myös hiukan hiusrajaan ja leuan alle, jos siltä tuntuu!
 2. Poskipunan paikka on poskiluun korkeimmassa kohdassa. Sitä ei laiteta pientä ympyrää poskipään päälle, vaan ihan koko poskiluun päälle kevyesti. Taas ku kokeilette sitä poskiluuta sormella niin se on suunnilleen korvan yläosasta nenänpieltä kohti. (Katso kuva!) Sen verran voin muoto-opista kertoa, että jos sulla on ovaali tai pitkulainen päänmuoto, niin poskipuna pitää laittaa aikalailla vaakasuoraan. Sitte taas jos kasvonmuoto on enemmänkin pyöreä, niin kannattaa vähä laittaa alaspäin viistoon (ei kuitenkaan liikaa!). Samalla tavalla taas siveltimeen väriä, kopsauta ylimääräiset pois ja sipaise taas korvasta nenänpieltä kohti. Ja toista taas, jos väriä tarvii lisää. Poskipuna tuo tervettä punaa kasvoille ihan päivämeikissäkin.
 3. Sitten tärkeä vaihe. Tarkista, ettei korvan viereen ole jäänyt ns. rajaa aurinkopuuterista ja poskipunasta. Häivytä korvaa kohti, jos on. Jos ei lähde, ota puuterivippa ja häivytä sillä. Tarkista myös ettei aurinkopuuterin ja poskipunan välille jää rajaa, vaan oot nätisti häivyttäny ne värit yhteen :)
 4. Valmista! Tavallinen varjostus ja poskipuna on laitettu. Jos haluat vielä enemmän korostaa poskipäitäsi, vaikka iltameikissä, niin sitten lisätään valoa.
 5. Valoväri voi olla oikeasti siihen tarkoitettu tuote, valokynä, vaalea nestemäinen helmiäisluomiväri, vaalea vahamäinen helmiäisluomiväri, ihan vaan vaalea puuterimainen helmiäisluomiväri tai jokin muu valoa heijastava tuote. Itse käytin tässä ihan tavallista vaaleaa puuterimaista helmiäisluomiväriä. Se laitetaan kans tuohon poskipään korkeimmalle kohdalle, aavistuksen ylemmäs kuin poskipuna ja häivytetään myös poskipunaa kohti, jotta värit sekottuu nätisti toisiinsa eikä jää rajoja. Muista häivyttää myös ohimoa kohtikin ettei jää ylärajaa. 6. Helmiäispuuterin sipaistu poskipäälle ja se heijastuu kivasti, kun valo osuu siihen.
 7. Lopputulos! Parhain neuvo on kuitenkin se, että mielummin vähemmän kuin liikaa!

8. Jos vessassa on yhtä huono keltainen valo kuin mulla, niin käy ihmeessä tarkistamassa vielä luonnonvalossa lopputulos :)
Terkuin, Mirka

2 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Tää on oikeesti tosi hyödyllinen postaus, kiitti vinkeistä :)

Mirka kirjoitti...

ollos hyvä! :)